Vi har tyvärr en väldigt lång kötid på ca 30 år. Därför rekommenderar vi dig som bostadssökande att vända dig till Storstockholms bostadsförmedling istället.

Trivselregler

Grannar
Du bor i ett flerbostadshus. Flera av våra hus är lyhörda, dvs om Du väsnas så hörs Du. En grundregel för att trivas med sina grannar är att hälsa! Ett hej och ett leende.Ibland har du fest, tex när Du fyller år. Då är det en jättebra idé att sätta upp en enkel lapp i trappuppgången.

Trappuppgångarna
Det är förbjudet att parkera cyklar, barnvagnar och rollatorer i trappuppgångarna!!! Anledningen är att om det skulle brinna i huset så får det inte finnas föremål som står i vägen. Det har hänt att människor har snubblat och gjort illa sig i brandröken..tom omkommit. Vi har cykelförråd/barnvagnsförråd och om Du har förslag på bra lösningar så kontakta oss gärna!

Sedan förekommer det att människor ställer sina soppåsar utanför ytterdörrarna för att dom Inte orkar gå ned med dom.. Eller ställer sina smutsiga stövlar i trapphusens våningsplan för att inte smutsa ned i lägenheten… detta är inte förbjudet, men inte så trevligt och det är svårt att städa belamrade trapphus…

Sopor och vanligt hyfs..
Vi har grovsoprum till de flesta av våra fastigheter. Dom var tidigare öppna, men det missbrukades. Kontakta Kalleeller Mesud om Du vill slänga något större. Vi har vanliga soptunnor och en tunna för tidningar. Om tunnan närmast Dig är full, använd nästa! Du kanske måste gå 2 steg…Tidningstunnan är till för tidningar, inte för navkapslar och hushållssopor..Det är inte ok att ställa ut gamla möbler i våra källargångar eller på våra tomter. Det som händer är att vi måste ta hand om det som Du vill slippa ta hand om.

I Mora har vi en sopcontainer som är till för brännbara hushållssopor. Ställ inte kartonger eller annat runt containern. Återvinningscentralen i Vinäs fungerar utmärkt och Du kan säkert få hjälp att köra bort större saker, om Du inte själv har bil.

Om Du ställer möbler eller annat i allmänna utrymmen så har vi rätt att transportera bort dessa på din bekostnad,

Vi har cykelförråd, som är till för fungerande cyklar, inte cykelvrak. Vi gör regelbundet rensningar, där vi kommer att be Dig att märka upp Din cykel...

Rökning i lägenheten
Som ni vet så får man inte röka i offentliga lokaler. Du bor i en hyreslägenhet och det kommer en ny hyresgäst efter Dig när Du flyttar därifrån. En stor kostnad som vi har är att sanera lägenheter som hyresgäster rökt i. Det är jättedyrt och känns som en onödig kostnad.

I alla nya hyreskontrakt skriver vi in att rökning är förbjuden, men vi vill be Dig som bor i våra fastigheter att låta bli att röka inomhus! Detta gäller i synnerhet om Du hyr ut i andra hand, vi har haft förstahandshyresgäster som får betala saneringen och det känns i plånboken!

Tvättstugan
Vi har enkla bokningssystem och har väldigt sällan problem i tvättstugorna. Det som händer är att människor glömmer att ta bort sina ”pluppar” på bokningstavlan, så att man blockerar tvätt-tider som man inte använder. Sedan är det väldigt uppskattat om Du torkar av efter Dig. Går Du över tiden så kontakta hyresgästen efter Blir du klar tidigare, så … samma sak.. Det är ok att tvätta på söndagar, dock inte mitt i natten.. det låter.. Använd tvättpåse när du tvättar kläder som kan förstöra maskinen, tex en bh..

Parkering av bilar
Det säger sig själv att ambulans och brandkår behöver ha fritt tillträde till våra fastigheter alla tider på dygnet, alla dagar på året. I Årsta, Bagarmossen och Mora och har vi p-platser att hyra ut. Är det fullt så ställ Dig i kö.