Vi har tyvärr en väldigt lång kötid på ca 30 år. Därför rekommenderar vi dig som bostadssökande att vända dig till Storstockholms bostadsförmedling istället.

Miljö

Värna om vår miljö!
Bo Bra tänker på framtiden, och vill genom att sänka den totala energiförbrukningen i våra fastigheter bidra till en bättre miljö för oss alla. Detta sker genom att vi energieffektiviserar våra fastigheter, samt att vi upplyser våra hyresgäster om hur de kan minska sin energiförbrukning.

Här följer några enkla tips på du som hyresgäst kan hjälpa oss i vår strävan:

Tvätta rätt
Hushållstvätt förbrukar mycket energi. Här följer några saker man bör tänka på när man tvättar:

  • Tvätta med full maskin.
  • Undvik förtvätt om det inte behövs.
  • Undvik att använda torkskåp/torkrum och torktumlare. Centrifugera väl så sparar du torktid.
  • Om torkskåp/torkrum används, se till att inte vrida upp timern mer än vad som behövs.

Duscha effektivt
Om du nöjer dig med 5 minuter i stället för 15 minskas din årsförbrukning med hela 500 kWh. Om du stänger av vattnet när du schamponerar håret och tvålar in dig sparar du ännu mer.

Diska smart
Diska och skölj i balja och undvik skölja disken under rinnande vatten före maskindisk. Om du undviker att diska under rinnande vatten minskar din energiförbrukning med minst 300kWh/år.

Vädra klokt
Om du öppnar ett fönster i din lägenhet, så vrid ner eller stäng av termostaten i elementet under. Det gör att du undviker att elementet står och pumpar värme rakt ut. Detta brukar kallas att elda för kråkorna, och är en av de allra största bovarna när det gäller hög energiförbrukning i en fastighet.

Kyl och frysskåp
Mät teperaturen och ställ in termostaten så du inte har det kallare än nödvändigt i kylen och frysen. rekomenderad temp i kylskåp är 6-8 grader C, och i frysskåp -18 grader C. Varje grads extra kyla ökar energiförbrukningen med ca 5% !

Elektronikapparater
Om du inte stänger av dina apparater på strömbrytaren så stjäl de energi. Energimyndigheten har gjort beräkningar som visar att så mycket som 300-700 kWh el per år går åt till apparater som lämnats i stand-by läge. Kom alltså ihåg att använda strömbrytaren istället för fjärrkontrollen och glöm inte heller kvar mobilladdaren i uttaget.

Närvarobelysning
Se till att släcka alla lampor i det utrymme du inte vistas i. Om man inte är där så är det onödigt att belysningen är tänd och drar ström.

Detta är några enkla saker som kan hjälpa oss alla att minska energiförbrukningen rejält !

Har du ni några tips på andra åtgärder som kan hhjälpa oss med detta så är du välkommen att kontakta oss via mail på info@bobraab.com. Märk mailet med Energi.